In deze nieuwsbrief: Gelukkig nieuwjaar! Een terugblik op een onstuimig 2016
                                                           
SparenmetjeBeltegoed logo

Gelukkig nieuwjaar! Een terugblik op een onstuimig 2016

Logo SparenmetjeBeltegoed

Beste ,

Op de drempel van 2017 kijken we nog Ă©Ă©n keer achterom. En natuurlijk alvast vooruit.
Het was een jaar met hoge pieken en diepe dalen, waarbij de laatste maand (in de ruim 7,5 jaar dat SparenmetjeBeltegoed bestaat) ons nog een geruime tijd zal bijblijven. Maar mede dankzij jouw vertrouwen hebben wij een topjaar achter de rug. Bedankt!

Records werden verbroken

SparenmetjeBeltegoed is opgestart om een oplossing te kunnen bieden voor een maatschappelijk probleem: Verspilling van beltegoed en belminuten. Steeds vaker weten (nieuwe) leden ons te vinden en braken wij records. Records, mede omdat T-Mobile als laatste provider ervoor koos een abonnement, waarbij de kosten van servicenummers binnen de belbundel vielen, te beëindigen. Waar wij begin 2016 (na 7 jaar) nog vierde dat wij € 40.000,- aan leden hadden uitbetaald, vierde wij binnen een half jaar wéér een feestje: € 50.000,- was uitbetaald aan leden. Een record, waarvan wij 7,5 jaar geleden nooit hadden gedacht deze mijlpaal te behalen. Wij zijn trots. Trots dat wij jullie van dienst mogen zijn en trots dat wij met z’n allen ervoor gezorgd hebben dat het maatschappelijke probleem draagbaarder werd. We zijn er nog lang niet, maar wij blijven strijden totdat het maatschappelijke probleem daadwerkelijk is opgelost.

Huisstijl werd vernieuwd

Sinds april van dit jaar voert SparenmetjeBeltegoed een nieuwe huisstijl. Een geheel nieuwe uitstraling op de website, in de nieuwsbrief en in alle communicatie naar de leden toe. Na 7 jaar was het tijd voor een nieuw en fris uiterlijk. Het oude beestje welke de kar al die tijd had getrokken was aan vervanging toe en dat was duidelijk te merken, het kon zich niet meten aan de hedendaagse standaard: Totaal niet mobielvriendelijk en techniek uit het jaar 2009. Inmiddels is de nieuwe huisstijl al aardig ingeburgerd en zijn wij eraan gewend geraakt. Hopelijk houden jullie net zoveel van ons nieuwe uiterlijk als wij.

Tegoed ophogen per minuut werd geĂŻntroduceerd

Naast het eenmalig bellen (€ 1,30 per gesprek) en SMS’en (€ 1,50 per SMS) naar de betaallijn voor een vergoeding van € 0,75 werd tegoed ophogen per minuut geïntroduceerd. Bellen voor € 0,80 per minuut voor een vergoeding van € 0,40 per minuut. Een betaalmethode waarbij je niet iedere keer hoeft te bellen maar bij een volledig gesprek (van ongeveer 28 minuten) € 12,- krijgt vergoed.

Wij werden ook op de vingers getikt

Het zal je vast niet zijn ontgaan, 5 december 2016 hebben wij tijdelijk onze dienstverlening gestaakt vanwege een brief van de AFM. Alle spelers in de markt van beltegoed cashen zijn aangeschreven, met als context: Jullie bieden geld aan in ruil voor beltegoed, dit betreft kredietverstrekking en hiervoor is een vergunning noodzakelijk. Een vergunning, waarbij beltegoed cash websites nooit aan de gestelde voorwaarden kunnen voldoen. Dit was schrikken (en even slikken), wij hadden uit deze hoek nooit een klap in het gezicht verwacht. Niemand trouwens, want ook andere spelers in de markt stonden met de mond vol tanden.

Noodgedwongen moesten wij tijdelijk onze dienstverlening staken, opzoek naar een oplossing voor het probleem. Dit heeft even geduurd, mede omdat wij een particulier initiatief zijn, maar onze strijdlust voor het oplossen van een maatschappelijk probleem heeft ons erdoorheen getrokken: Producten. Producten zijn geen krediet en op deze manier zijn wij niet vergunningsplichtig. Het is spijtig dat wij geen geld meer mogen uitkeren, maar op deze manier kunnen wij (gelukkig) wel onze dienstverlening voortzetten.

2017, een tipje van de sluier

Wij hadden voor 2017 een aantal ideeën op de plank liggen, helaas is door de recente ontwikkelingen (brief AFM) een groot aantal van deze ideeën in de prullenbak beland. Wat wij wel kunnen verklappen is dat wij momenteel aan het onderzoeken zijn of het mogelijk is om tegoed in Bitcoins uit te betalen. Bitcoin is virtueel geld, niet wettelijk erkend en op steeds meer plaatsen in de wereld in te wisselen (voor o.a. geld en goederen). Mocht het mogelijk zijn om in Bitcoins uit te betalen dan zullen wij je hierover in het eerste of tweede kwartaal van volgend jaar informeren, stay tuned!

Afsluitend

Middels deze weg danken wij nogmaals je hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen. Graag wensen wij je een gelukkig nieuwjaar waarin wij hopen je nog vaak van dienst te mogen zijn.

Team SparenmetjeBeltegoed.

SparenmetjeBeltegoed

info@sparenmetjebeltegoed.nl
http://www.sparenmetjebeltegoed.nl

MailerLite